Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Ariana FC 22 20 1 1 61
2 IFK Klagshamn 22 15 2 5 47
3 Vellinge FF 22 14 3 5 45
4 Skegrie BK 22 12 4 6 40
5 Klagstorps IF 22 11 1 10 34
6 Skurups AIF 22 10 3 9 33
7 AIF Barrikaden 22 10 2 10 32
8 BK Skansen 22 9 3 10 30
9 Skabersjö IF 22 7 7 8 28
10 Oxie SK 22 4 1 17 13
11 Hyllie IK 22 4 0 18 12
12 Arlövs BI 22 1 3 18 6

Match

AIF Barrikaden

3 - 0
Gullviksborgs IP
14 augusti 2019
18:45

Oxie SK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Oxie SK

Startelva: Mohamed – David H, Victor L, Mattias A, JT – David K, Jonas, Alex, Pontus – Bashir, Simon A

Avbytare var Oskar W som kom in som vänster yttermittfältare efter paus en och spelade i den positionen hela andra halvlek, Siseko som spelade sista 35 som anfallare, Shershah som spelade sista knappa kvarten som anfallare och Stefan Da och Martin N som inte spelade alls.

Oxie började som väntat med mycket folk på egen planhalva men samtidigt med en backlinje som stod väldigt högt upp – man höll ihop lagdelarna alltså, vilket ju oftast är en god sak men i deras fall mest ledde till att vi fick massor av lägen där våra rättvända spelare enkelt tog sig förbi deras felvända och sprang sig helt fria. Tyvärr fick dessa aldrig bollen till sig utan passningarna blev genomgående för långa och hamnade hos målvakten.

Minns inte riktigt om det var den här typen av boll bakifrån som friställde Simon (tror det inte) i den 19:e min, fri blev han dock men avslutet räddades av målvakten. Ledningsmålet skulle istället komma 4 min senare genom Bashir på pass från Simon. Fram till dess fanns inga heta målchanser att tala om åt någotdera hållet men ett antal halvchanser precis i början, de flesta nog faktiskt Oxies.

I den 34:e min ville Oxie ha straff – VÄLDIGT upprörda! - och hur befogat det var vet jag inte men enligt Oxieledare hade tydligen en del av våra spelare inte bedömt det som helt orimligt. Precis innan paus fick vi till ett par farligheter, båda med Bashir i huvudrollen, men båda missades, vilket i det ena fallet var märkligt eftersom målvakten för en stund var helt ur spel. Det som väl var det närmaste Oxie kom rejäl målchans under matchen kom också i den här vevan när ett missförstånd mellan en utespelare o Mohamed vid något som annars inte såg ut som en farlig situation för en sekund eller två såg ut att kunna orsaka ett baklängesmål.

I andra halvlek flyttade förstås Oxie upp laget allt mer efter hand som tiden gick och med en ettmålsledning och mot ett offensivt satsande lag kan ju alltid ett mål lätt slinka in men det var förvånande hur lite Oxie fick ut även under de perioder med relativt stort som kom och gick, man kom knappt ens till avslut. Det som såg farligast ut var ett av en utespelare blockat skott.

För oss hände det inte heller så väldigt mycket framåt förrän precis på slutet då Shershah på bara 4 minuter blev tvåmålsskytt. I den 87:e min hamnade bollen hos honom (från målvakten?) och han lyfte den från ganska långt håll vaket över alla när målvakten var långt från målet – det var han för övrigt ofta vilket gjorde att han avvärjde många lägen som annars lett till farligheter. På övertid kunde sedan såväl Siseko som Shershah få fri lejd framåt från mittlinjen helt ostörda av några motståndare. Siseko var bollförare och valde när målvakten gick ut mot honom att spela till Shershah som enkelt kunde slå in bollen.

Oxie var något bättre än vad tabellraden visade – och man hade också startat höstsäsongen med en vinst och en snöplig uddamålsförlust på övertid mot topplaget Skurup – och eftersom vår insats var fullt OK men inte direkt på topp var vi inte så överlägsna spelmässigt som säkert många förväntat. Våra dominans när det gäller målchanser gjorde förstås dock segern välmotiverad.

Slutligen kan konstateras att den ofta allt för dåliga publiktillströmningen för dagen till och med var än sämre än vanligt med under 15 åskådare varav 8 betalande. Det känns sorgligt och lite förvånande att vi inte kan samla fler när vi gjort en så bra säsong och efter gårdagens resultat nu på riktigt är med i kampen om placeringarna precis bakom överlägsna Ariana..

Statistik: Hörnor 2-3 Avslut på mål: 6-2 Avslut utanför: 6-2


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Shershah Ewazzada 1 2 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 1 0 0 0
David Karlsson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 26 apr 2019, 19:00 Oxie SK - AIF Barrikaden 1 - 1